Dag 10 - Torrey - Bryce Canyon NP
Afstand: 187 kilometer
Vanochtend hebben we het weerbericht van Bryce Canyon bekeken op de laptop, het blijkt dat ze Thunderstorms verwachten in de namiddag. Daarom besluiten we maar een beetje sneller te vertrekken, want we willen hier toch nog wel een hike kunnen maken.
Als we vetrekken werkt de navigatie niet mee, die is nog steeds aan het zoeken naar satellieten, hierdoor nemen we de verkeerde weg. Na 10 minuten komen we erachter dat we toch verkeerd rijden en draait John de auto en rijdt dezelfde weg weer terug.
En dan gebeurt het, net zoals in de film, aan de andere kant van de weg rijdt de Sheriff himself, hij ziet ons aankomen, zet zijn sirene en zwaailichten aan, draait zijn auto en gaat achter ons aan. Ik zeg gelijk dat is voor ons, maar nee, John denkt dat de Sheriff is opgeroepen voor het één of ander en rijdt gewoon door. Hij kan tenslotte ook nergens stoppen langs deze weg, zo rijden we door Amerika met een loeiende Sheriff auto achter ons aan en wel 1 mijl lang. Dan zet John toch maar de auto aan de kant. Ik wil uitstappen, maar John houdt me tegen en zegt laat hem maar komen. De Sheriff stapt uit en benadert onze auto, met zijn hand op zijn pistool, je weet tenslotte maar nooit. Hij zegt dat we 80 mijl reden op een weg, waar we maar 65 mogen. John zegt dat hij dat niet gelooft, maar het is arrogant mannetje, die we beter niet tegen kunnen spreken. Hij bekijkt het rijbewijs en het huurcontract van de auto en we kregen gelukkig maar een waarschuwing en geen bekeuring.
We rijden opgelucht weg, John zit te shaken, hij is toch wel erg geschrokken, helaas hebben we geen foto's of video hiervan. We hebben ook de hele dag te zacht gereden en zullen dat zeker de eerste paar dagen nog doen.
We rijden over de mooie Scenic Byway 12 naar Bryce Canyon, we stoppen onderweg om diverse foto's te maken, want je komt hier van alles tegen. Koeien en herten die oversteken en ook hele mooie Scenic Views en uitzichtspunten waar je zeker een foto van moet maken.

Vanwege het weer wat ze verwachten zullen we niet stoppen bij Devils Garden en in één keer doorrijden naar Bryce Canyon.

Als we daar aankomen rijden we naar het Sunset Point, hier begint de Navajo Loop trail, dit is een hike met een hoogteverschil van wel 159 meter, je loopt zigzaggend naar beneden tussen de hoodoo's en sparren door en je komt af en toe een eekhoorntje tegen.

Het is een prachtige wandeling, je kan deze wandeling combineren met de Queens Garden trail. De twee wandelingen samen zijn 4,6 kilometer lang.

We lopen op deze manier anderhalf uur tussen de hoodoo's door en het is goed te doen, want het is niet zo warm vandaag, het is een graadje of 27. Alleen het laatste stuk is erg zwaar, want je moet tenslotte ook weer een keertje naar boven.

De Queens Garden Trail eindigt bij het Sunrise point, daar wil ik de shuttlebus terugnemen naar de auto, maar daar willen de mannen niets van weten, dat laatste stukje moet ik ook maar nog eventjes lopen vinden ze.
Met de auto gaan we nu langs de Scenic views van het park, het zijn er in totaal 10, maar we stoppen alleen bij de mooiste. Als we bij het laatste punt aankomen, begint het te onweren en te regenen. We zijn gelukkig net op tijd klaar voor vandaag.

We eten bij het Cowboy Buffet Restaurant, dit is een All you Can Eat restaurant en dat hebben we nu net nodig na al die inspanningen. We checken in bij het motel, gaan weer naar de hot tub en doen nog een paar wasjes.
Wat een mooie reis maken jullie(ook een mooi reisverslag), leuk om weer terug te zien en lezen wat wij ook hebben gedaan maar ook nieuwe ideeen voor een evt. volgende reis. Erg mooie foto's trouwens. Veel plezier verder.
groetjes Ina
he bruintjes het heeft even geduurd , maar nu hebben ze ookk in america door dat criminele sjonnie is gearriveerd met zijn bende . mooie ervaring he aangehouden worden . is mij gebeurd in new york het enige wat je moet doen is rustig blijven zitten en aardig praten komt het vaak goed als toerist . zij hebben toch altijd gelijk , zeker inde usa
groeten joan ehn gio
Ha ha we liggen in een deuk hier, geweldig zeg.
Moet je ook een keer mee maken.
De foto,s zijn allemaal geweldig.
Veelplezier verder.
Groetjes Peter en Sonja
ha buurtjes,
Wat een fantastische reis maken jullie. Het idee dat we nog een keer terug moeten wordt met elk verslag van jullie sterker. En je hebt nog heel veel fantastische dingen voor de boeg. Hartstikke veel plezier daarmee en denk aan de snelheid :-)
Irene en Peter
P.S.: na dagen van snikheet weer is het nu (zaterdagavond 23.00 uur) flink aan het onweren en regenen. Scheelt weer een paar keer sproeien.