Dag 11 - Bryce Canyon NP - Zion NP
Afstand: 138 kilometer
De komende twee dagen moet de planning een beetje aangepast gaan worden vanwege de WK finale. De finale van Nederland tegen Spanje wordt hier in Utah om 12.30 uur uitgezonden op de televisie en die willen we natuurlijk niet missen ook al zitten we aan de andere kant van de wereld.
We rijden om kwart voor negen weg bij het motel en gooien eerst de auto vol met benzine, daarna vervolgen we de reis naar Zion National Park. We rijden over de Scenic Byway 12, die overgaat in de Scenic Byway 89, het is een hele mooie route. We komen door verschillende dorpjes, en in ieder dorpje staan de Sheriffen op de uitkijk, maar we laten ons niet foppen vandaag, we houden ons precies aan de snelheid.
Het laatste stukje weg naar het Zion National Park is een weg met veel haarspeldbochten, ze zijn hier aan de weg bezig, maar we hebben hier niet zo'n last van, het valt nog mee met de drukte. Om half elf bereiken we de eerste tunnel op de weg naar Zion, hier parkeren we de auto en gaan de Canyon Overlook Trail wandelen.

Je loopt via rotsachtige paden en soms onder overhangende gedeeltes omhoog.

Deze wandeling duurt ongeveer een uurtje en aan het einde heb je een mooi uitzicht op de Zion Mount Carmel Highway, dit is het laatste stukje weg wat we straks nog moeten rijden.

Na deze hike rijden we naar het park en vragen informatie bij het Visitor Centrum over het huren van stokken, schoenen en een waterdichte tas voor het lopen van de Narrows. De Narrows is een wandeltocht door een smal ravijn waarin water stroomt. Het is niet persé nodig om schoenen en stokken te huren, maar wel een stuk makkelijker. Wij huren deze spullen bij een outdoor zaak net buiten het park, we zijn hier met de shuttlebus heen gegaan.
Als we het huurcontract ingevuld hebben, moeten we eerst nog een filmpje bekijken over het lopen van de Narrows, dan krijgen we eindelijk de spullen en kunnen we gaan. We gaan met de shuttlebus naar het laatste punt, de Temple of Sinawava, hier begint de Riverside Walk.

Aan het einde van deze wandeling, begint de Narrows, deze tocht kun je zo lang maken als je zelf wilt.

Het is erg vermoeiend lopen zo door het water, we lopen een uurtje heen en natuurlijk hetzelfde stuk weer terug, het is erg druk in de vallei en het is lekker koel door de schaduw van de hoge wanden.

Vandaag is het weer erg heet, ongeveer 40 graden, dus deze wandeling is lekker verkoelend.

We gaan met de shuttlebus weer terug naar de auto en checken in bij het motel in Springdale. We doen nog een paar boodschappen en eten bijj de Mexicaan en de jongens gaan hierna nog het zwembad onveilig maken. We zien op internet dat de Duitsers gewonnen hebben en dat het noodweer is in Nederland.
mooie foto's
ik heb het vorig jaar oktober gedaan zou er zo graag weer terug willen!!
geniet ervan.
Gr uit Gelderland