Dag 15 - Las Vegas - Death Valley
Afstand: 214 kilometer
We hebben vanochtend niet zo'n haast om weg te komen, het wordt bloedheet in de Death Valley en daarom willen we daar niet al te vroeg aankomen. We ontbijten op ons gemak en de jongens gaan eerst nog een paar baantjes trekken in het zwembad. Om half elf rijden we weg richting Dollar Rent a Car.
Dollar zit bij het vliegveld van Las Vegas en daar gaan we vragen wat we aan het probleem van onze auto kunnen doen. Er verschijnt steeds een melding dat de olie vervangen dient te worden. Ik loop naar binnen bij het vliegveld en zij vertellen dat we de auto achterom naar binnen kunnen rijden en dat ze daar naar ons kunnen helpen. Daar aangekomen zegt de medewerker dat we de auto moeten leeghalen en een andere moeten uitzoeken, we mogen hem niet meer meenemen. Balen alles moet eruit en zo zitten we dan weer op een vliegveld met al onze spullen niet in Los Angeles deze keer maar nu in Las Vegas.

Er staat een hele rij met SUVs hier, allemaal Ford Escapes, maar geen Jeep Grand Cherokee, en deze auto beviel ons toch wel heel goed. Ineens zien we dat er toch één aan de andere kant van de rij staat, een witte, we pakken de sleutels en regelen de papieren en kunnen onze reis vervolgen naar de Death Valley.

We willen eerst nog boodschappen en vooral drinken inslaan voordat we Las Vegas uitrijden, we toetsen verschillende keren adressen van Wallmarten in de navigatie in, maar deze is een beetje van slag, want we komen overal aan behalve bij de winkels die we moeten hebben. We rijden wat in het rond en vinden een andere supermarkt, we slaan onze voorraad in en lunchen gelijk bij de Subway hier op het parkeerterrein.
Het is al laat als we wegrijden, dus we rijden niet de geplande Scenic Route naar Death Valley maar gewoon de kortste route. Het is al half vier als we de weg inslaan naar Dante's View. Het is een weg van 13 mijl die eindigt bij één van de mooiste uitzichtspunten van de Death Valley. Dit punt ligt erg hoog en het is hier ook veel koeler dan in de Valley zelf.

We rijden dezelfde weg weer terug en rijden nu naar Zabriskie Point, je hebt hier een mooi uitzicht over een woestijnlandschap. Dit is ook een populair punt voor de zonsondergang, we zouden dat hier ook gaan bekijken, maar daar blijkt later niet veel meer van terecht te komen.

We rijden nu een stuk door het park richting Badwater, het is inmiddels al rond vijf uur en nog steeds 48 graden. Het Badwater Basin is het laagste punt op het westelijk halfrond en het ligt 85,5 meter beneden zeeniveau. Het is een enorme zoutvlakte en het wit doet gewoon pijn aan je ogen met deze velle zon. We lopen een stuk het Basin in en gaan dan snel weer terug naar de koele auto.

De volgende stop wordt Devil Golf Course, voor dit punt moet je van de verharde weg af en ongeveer 1 mijl een onverharde weg volgen. Het is een uitgestrekte vlakte zonder plantengroei en zonder enig menselijk teken. We draaien de weg op en een paar Fransen rijden vlak achter ons, zowat op onze bumper. John geeft extra veel gas om enorme stofwolken te veroorzaken, zodat ze niets meer zien en een eindje achter ons blijven. We rijden heerlijk met onze nieuwe 4x4 over deze onverharde weg en ja dan gebeurt het.

In het midden van de Death Valley met zowat niemand om ons heen, krijgen we het voor elkaar om een LEKKE BAND te krijgen. Het lampje flat tire gaat branden en in NO TIME is de band leeg.
Dus bij het mooie Devil Golf Course viewpoint, met zo'n graadje of 48 halen we voor de tweede keer deze dag onze auto leeg en gaat John het wiel verwisselen. We zien er de humor wel van in, maar het is echt de verkeerde plek voor zo iets.

We hebben genoeg tijd om mooie plaatjes te schieten en nadat de band verwisselt is, zijn we ook niet meer te porren voor welk mooi punt dan ook. We rijden naar de Furnace Creek Ranch en checken in.
We bestellen eerst een paar pizza's, want we hebben er honger van gekregen en terwijl de jongens gaan zwemmen, bel ik met de Road Safety Service, ze willen dat we weer onze auto omruilen, dan komen zij ons wel een nieuwe auto brengen. Daar willen we niet aan, want je weet nooit waar ze mee aankomen zetten. Ze gaan bellen met Las Vegas en bellen ons even later weer terug. We mogen de auto houden, de band op hun kosten laten repareren of een nieuwe kopen.
We zullen morgenochtend vroeg wel langs het Gas Station rijden om te kijken of zij het kunnen fixen voor ons, we gaan ook maar een duik nemen in het zwembad en rollen weer vermoeid ons bedje in.
Death valley is wel de laatste plek waar je autopech wil hebben, wat zal je dan balen met 48 graden een band verwisselen, ik moet er niet aan denken! Gelukkig is alles weer opgelost en hopenlijk geen pech meer de laatste week.