Dag 20 - San Francisco
We hebben heerlijk geslapen vannacht, dit is toch veel beter dan die tent in Curry Village. We gaan een kijkje nemen bij het ontbijtbuffet, maar hier is zelfs geen droog brood te krijgen, daarom kopen we ons eigen brood bij de supermarkt naast het motel en eten op onze kamer wat.
We willen als eerste met de cable car mee, maar als we denken dat het hier rustiger is als gisteren, dan hebben we het mis. We moeten zeker meer dan een half uur in de rij staan voordat we aan de beurt zijn. En het is nog steeds erg koud, dus we gaan eerst maar een Adidas truitje voor John kopen. Met zijn nieuwe truitje aan gaan John en Dave op de treeplank staan om alles beter te kunnen zien, Ricardo en ik zitten lekker binnen, want we kunnen nog steeds niet wennen aan deze nieuwe temperaturen.

We stappen uit in Chinatown, dit ligt midden in San Francisco en is eigenlijk een aparte stad, werkelijk alles wat je hier tegenkomt is in het Chinees. Ricardo begint te zeuren dat hij trekt heeft in Chinees, hij krijgt honger van al die etensluchten hier. Het is pas half twaalf als we aanschuiven bij een all you can eat buffet in een klein restaurantje midden in Chinatown. Het smaakt heerlijk al weten we niet precies wat we naar binnen hebben gewerkt.

Al dat eten moet er weer uitgelopen worden, daarom lopen we een stuk door de stad richting de Lombard Street. Deze straat staat bekend als de meest bochtige straat ter wereld, hij loopt ook vreselijk steil. Je kunt er met je auto door heen rijden, maar ja die hebben we niet bij ons. Zo lopend is het ook een leuk gezicht.

We komen nu langs het Financial District met de wolkenkrabber Transamerica Pyramid, het is een heel hoog gebouw in de vorm van een pyramide. Het is één van de mooiste gebouwen van San Francisco.

Ons doel is om de Coit Tower te bereiken, hiervoor moeten we nog menig heuveltje oplopen in de wijk North beach, want de Coit Tower staat op Telegraph Hill. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad en over de baai.

Vanaf hier nemen we weer de bus naar de Pier 39. We gaan kijken of er misschien nu meer zeeleeuwen liggen, maar helaas liggen er nog minder dan gisteren. We komen er nu achter dat we gisteren helemaal de verkeerde kant zijn opgelopen om te gaan eten. We hadden alleen gekeken bij Pier 39, maar bij de Fisherman's Wharf zijn er genoeg winkels en restaurants, we lopen hier wat rond, want het is erg gezellig met allemaal straatmuzikanten.

We moeten nu uitzoeken hoe we bij de Golden Gate Bridge gaan komen, hiervoor nemen we de bus vanaf de Fisherman's Wharf. In de bus zit een zwerver die een praatje begint met John. We komen niet meer van die vent af, want als we overstappen, gaat hij gezellig met ons mee de andere bus in en blijft bij ons in de buurt zitten. Hij stapt ook uit bij de Golden Gate Bridge, ik vind het maar een engerd. Het is echt vreselijk foggy en koud bij de brug, de mannen willen erop gaan lopen, ik blijf lekker op een bankje zitten. Ze komen helemaal verkleumd van de kou de brug weer af.

We gaan nu richting de painted ladies, daar iin de buurt heb je ook een sneakerszaak waar we een kijkje willen nemen op de Hayes Street. Helaas hebben ze hier niets voor de jongens, dus lopen we naar Alamo Square, hier staan de zes victoriaanse huisjes, ze zijn in verschillende kleuren geschilderd en worden de Painted Ladies genoemd, ze zijn bekend van de serie Full House. De mannen vinden het helemaal niets, dit is echt het slechtste wat ze tot nu toe gezien hebben en ze gaan maf lopen doen. Zo verpesten ze menig foto die de andere toeristen willen maken daar op die plek.

Het zit erop voor vandaag wat betreft de bezienswaardigheden, we hebben wel weer genoeg gezien, het is tijd om te gaan eten. We vinden een Denny's en het smaakt weer prima. Hier na maken we de winkels onveilig in de buurt van ons motel, er zijn hier genoeg shopping malls te vinden in het Union Square district.
We gaan op tijd terug naar het motel en kijken lekker TV op bed, we hebben wel een rustig avondje verdiend. We zien op de TV dat het alleen nog maar kouder gaat worden richting Monterey. Zo'n graad of 18, voelt aan als 14 zeggen ze. Dus dat wordt wat, we moeten morgen op zoek naar Walvissen, wel 3 uur op een boot op de Oceaan en we hebben geen jassen bij ons.
Wat gaaf wat jullie allemaal meemaken gave foto''s waar vertrekken jullie vandaan terug naar nederland wil mama weten ze genieten van de verhalen en vinden het fijn dat jullie bellen Bob gaat vannacht op vakantie iets dichterbij Griekenland is er behoorlijk aan toe ik hoop alleen niet met bier veel plezier en regenjassen mee moet ik halen dus niet hoop dat deze aan komt vorige is niet gelukt dikke
Hoi Tonny,
Leuk al je reacties en goed dat je pa en ma op de hoogte houdt, we vliegen zaterdag terug naar Nederland en komen pas zondag ochtend om een uurtje of half tien aan op schiphol, dit is ons vluchtnummer:
UA 908 24 juli Chicago-Amsterdam 09.25
ha lieve familie!! wij worden steeds enthousiaster. best bizar dat jullie op de plek zijn aangekomen waar jamaal de eerste jaren van zijn leven heeft gewoond, misschien ben je wel bij zijn huis in de buurt geweest! amerika staat op ons lijstje voor volgend jaar!!! morgen nieuwe auto ophalen en naar zwollywood!
jullie nog lekker genieten de laatste dagen en tot volgende week!
hele dikke pakkerd van ons!
Hoi Buurtjes,
Tjonge wat een leuke dingen doen jullie allemaal, en wat een temperatuurverschil, leuke foto's allemaal. Ik hoop dat jullie ook veel gefilmd hebben, kunnen we het later bekijken. Nog heel veel plezier de laatste dagen en we zien jullie zondag wel.
groetjes,
Rajan, Poonam, Anuja en Sardha
Wat gaaf die walvissen vind ik leuker dan al die rotsen stenen mijn adhd figuur zit in Griekenland nooit verwacht dat die stilte rust zou geven mis hem dus toch maar laat hem maar gaan met bier veel plezier zijn logan is dat genieten jullie nog maar even dikke kus Tonny
Goede reis terug