Dag 05 - Grand Canyon - Horseshoe Bend - Page
Afstand: 225 kilometer
Vandaag is het the 4th of July, Independence Day voor de Amerikanen, en ze hebben het er al een paar dagen over. Wij gaan eerst terug naar de Market Plaza Supermarkt, om eten te kopen voor het ontbijt en de flessen bier voor Dave. Als we de flessen bier in onze kar willen doen, begint er iemand te schreeuwen tegen ons. Wat blijkt voor tien uur op zondag mag er geen bier verkocht worden. Dikke pech voor Dave, want een flesje Grand Canyon bier krijg je nergens anders. Terug bij het huisje wil John koffie zetten, het lukt van geen kanten, 2x een bakje bocht. John zonder koffie is niet erg gezellig. Dan begint de ellende pas echt, want als ik de laptop opstart, kom ik erachter dat hij kapot is. Het toetsenbord maakt geen contact meer met het scherm, alleen als je heel hard op een bepaalde plek op het toetsenbord drukt. Wat zal deze dag nog meer gaan brengen. Al 3x pech: Geen Koffie, Geen Bier en Geen Laptop meer.
We vetrekken maar snel richting de Desert View Drive van de Grand Canyon, dit is een weg met uitzichtspunten op de Canyon die je wel kan rijden met je auto. We stoppen bij alle punten die we tegenkomen en het is allemaal even mooi.

Bij het laatste punt, de Desert View, zit er gelukkig nog een supermarkt en hier kopen we alsnog de bier voor Dave, want het is inmiddels na tienen. Bij dit punt staat ook een uitzichtstoren, als we deze beklimmen komen we een man tegen met een Braziliaans voetbalshirt aan. Ricardo begint te roepen: HOLLAND, HOLLAND, gelukkig reageert de man niet.
Nu gaan we op weg naar Page, het is vandaag aangenamer weer geworden om wat te doen, het is zo'n 30 graden. Vlak voor Page, bevindt zich de Horshoe bend, dit is een bocht in de Colorado rivier. Er is een parkeerplaats en vanaf hier moet je 1200 meter lopen. Het is geen pretje, het is erg heet en er is veel mul zand. Maar als je dan bij de bocht aankomt, wordt al de moeite beloont. Het uitzicht is prachtig, alleen erg hoog, dus ik blijf maar een beetje van de rand af staan en vooral John en Ricardo halen gevaarlijke capriolen uit.

Hierna gaan we naar de Glen Canyon Dam, deze is 475 meter lang en 216 meter hoog, een mooi gezicht, we maken hier foto's van en gelijk van het uitzicht op Lake Powell.

We rijden naar ons hotel en de jongens gaan het zwembad weer onveilig maken. John en ik eten een stokbroodje op het terras voor onze kamer. De jongens zullen hun dagelijkse burger weer krijgen vanavond bij de Mac Donalds.
Er is vuurwerk vandaag ter ere van Independence Day, dus als we willen vragen waar dit plaatsvindt zien we dat alle Amerikanen langs de weg hun auto parkeren en met hun stoeltjes gaan zitten, wij blijven op de parkeerplaats van Mac Donalds staan en kunnen hier het vuurwerk goed zien. We vinden het niet erg mooi, ze kunnen nog wat leren van het Scheveningse vuurwerk dit is veel mooier.

Als we willen terugrijden naar het hotel heeft de politie alle hoofdwegen afgesloten vanwege het vuurwerk. Het zit echt niet mee vandaag. Gelukkig hebben we de navigatie nog en kiezen voor de omrij route, deze brengt ons via allemaal smalle straatjes toch nog naar ons hotel.