Bruijntjes.reismee.nl

Dag 22 - Monterey - Santa Barbara

Click for Monterey, California Forecast

Afstand: 368 kilometer

Central-Coast_web

Als we opstaan vanochtend is het nog steeds erg koud en mistig. We moeten vandaag één van de mooiste wegen rijden van West Amerika, namelijk de Highway 1 van Monterey naar Santa Barbara. Vooral het eerste stuk bij Big Sur schijnt vreselijk mooi te zijn, maar wel met een beetje helder weer, daarom hebben we geen haast om weg te komen bij het motel. We internetten en skypen wat en vertrekken om kwart over tien uit het motel.

Het is een heel eind rijden vandaag en er staan ook veel tussenstops op ons programma. We stoppen als eerste eventjes bij Carmel by the Sea, dit is een leuk toeristenstadje en is bekend geworden omdat Clint Eastwood hier burgemeester is geweest.

We rijden door over de Highway 1 en maken vreselijk veel stops bij de Vista Points die we onderweg tegenkomen, jammer genoeg is het de eerste uren nog erg mistig, maar dat maakt de weg niet minder mooi. We komen onderweg over verschillende bruggen.

Ik had gelezen dat je ook een mooie wandeling naar een waterval kon lopen in het Julia Pfeiffer Burns State Park. Als we dan ook het Pfeiffer State Park tegenkomen denken we dat we er al zijn. We kopen een kaartje voor het park en vragen waar de hike begint. De vrouw is erg behulpzaam en gaat mee naar buiten en wijst ons de weg.

Het is weer een vermoeiende hike, die bergopwaarts gaat en ons diep het bos in stuurt. Ik krijg toch steeds meer het vermoeden dat we hier niet goed zitten. Het lijkt totaal niet op het plaatje wat ik gezien heb op internet. En inderdaad als we eindelijk bij het eindpunt aankomen, weet ik het zeker. Dit is niet wat ik wilde zien, de waterval stelt niet veel voor, maar we maken toch maar weer een paar plaatjes voor het blog.

De jongens balen, ik had beloofd dat dit de laatste hike zou zijn van de vakantie, maar nu moeten ze toch nog één keertje aan de wandel in het echte Julia Pfeiffer Burns State Park. Dit park bevindt zich een klein stukje verderop. Dit is maar een klein stukje lopen met een veel mooier resultaat.

We komen nu langs het strand vlak voor San Simeon waar de zee-olifanten liggen, het strand ligt er helemaal vol mee.

Het zijn enorme beesten, die vreselijk veel herrie maken en er grappig uitzien met die kleine slurf.

We stoppen om een sandwich te eten in San Simeon, maar als de bestelling gebracht wordt blijkt het weer een broodje van formaat te zijn. Ze hebben het weer zo vreselijk vol gedaan, dat het echt niet in je mond past en volgepropt verlaten we het restaurant, we hebben gelijk genoeg gegeten voor de hele dag.
Na San Simeon wordt de weg echt minder mooi, maar het weer wel veel beter. De lucht is nu helemaal opengetrokken, dus we rijden nu zonder al te veel stops te maken door naar ons motel in Goleta, dit is een voorstad van Santa Barbara.

Hier zijn we om een uurtje of zeven, de jongens gaan weer een balletje overgooien in het zwembad en wij doen onze laatste wasjes. We halen ijsjes aan de overkant bij de MacDonalds en zoeken wat adressen op om te shoppen voor morgen.